Change language to ENGLISH

Borstvergroting

De borst staat symbool voor vrouwelijkheid. Een borstvergroting gaat de borst voller maken met aandacht voor de vorm en symmetrie. Er bestaan verschillende technieken om het borstvolume te vergroten. Belangrijk is uw wensen en verwachtingen te bespreken om een mooi, natuurlijk resultaat te bekomen. Een borstvergroting moet comfortabel aanvoelen, natuurlijk zijn, esthetisch mooi, duurzaam en de borst moet dynamisch zijn.

De consultatie voor een borstvergroting

Iedere patiënte is uniek met een specifiek verwachtingspatroon. Op de raadpleging gebruiken we een 3D simulatie om het gewenste resultaat bij benadering in te schatten. Het plannen van een borstvergroting vraagt dus een gepersonaliseerde aanpak. Een borstvergroting lijkt een eenvoudige ingreep maar is veel meer dan enkel een prothese plaatsen onder de borstklier.

Plaats van de littekens

De insnede waarlangs de prothese wordt ingebracht bevindt zich in de borstplooi onderaan. Deze insnede laat toe een duidelijk zicht te hebben op alle anatomische grenzen van de borst.

Positie van de prothese

Een borstprothese kan voor of achter de borstspier geplaatst worden. Een positie voor de borstspier verdient de voorkeur omdat dit resulteert in een natuurlijk resultaat en de nadelen van een positie achter de spier omzeilt. Enkel bij extreem kleine borstvolumes worden nog prothesen achter de spier geplaatst (dual plane techniek). Dankzij de lipofilling techniek kan extra volume toegevoegd worden met een betere bedekking van de prothese. Dit is de reden waarom in de meerderheid der gevallen de prothese voor de spier geplaatst wordt.

Technieken van een borstvergroting

Een borstvergroting kan uitgevoerd worden met het plaatsen van een borstprothese of met lipofilling. Beide technieken kunnen ook gecombineerd worden; men spreekt dan van een hybride borstvergroting.

 • volledige verdoving
 • dagopname
 • duur: 1 tot 2 uren afhankelijk van techniek
 • sport mijden 6 weken
 • steunbh 3 weken
 • bij voorkeur plaatsen voor de spier indien haalbaar
 • resorbeerbare hechting

Herstel na een borstvergroting

 • Draag de eerste drie weken na de ingreep dag en nacht een sportbeha zonder beugels.
 • Vermijd de eerste zes weken intensieve lichaamsbeweging (sport of tillen van zware lasten).
 • Bewegingen die u pijnloos kunt uitvoeren blijven toegestaan.
 • Indien liposuctie plaatsvond, draag dan een lipopanthy voor uw comfort en gemak.

De tepels kunnen soms wat over- of ondergevoelig zijn. Dit is normaal en tijdelijk. De littekens zullen in het begin wat rood en opgezet zijn maar ook dit geneest prima. Ook raden we aan om uit de zon te blijven met de littekens.


Borstvergroting met lipofilling

Een natuurlijke manier, zonder vreemd materiaal, om uw borstvolume te vergroten of borstcontouren te verbeteren.

Borstvergrotig met prothese +/- lipofilling (hybride borstvergroting)

Uw borstvolume en borstcontour verbeteren dankzij de combinatie van een prothese en uw eigen vetweefsel voor een zeer natuurlijk resultaat.

Prijzen voor borstvergroting

Wens je meer info over borstvergroting. Wil je de prijzen weten voor een borstvergroting in België? Contacteer ons...