Change language to ENGLISH

Dr Filip Stillaert, PhD

Dr Filip Stillaert is plastisch, reconstructief en
esthetisch chirurg verbonden aan het
Universitair Ziekenhuis Gent en het
Sint-Elisabeth Ziekenhuis te Zottegem.

Hij voltooide zijn studies geneeskunde
aan de Katholieke Universiteit Leuven en
vervolledigde nadien zijn specialisatie opleiding
Algemene Chirurgie.

Na een fellowship in Australië vatte hij nog
eens vier jaar bijkomende opleiding aan in de
Plastische en Reconstructieve chirurgie.

Binnen deze discipline bestaat er niets
unieker dan het menselijke lichaam te kunnen
"sculpteren" om niet alleen het lichaam maar
ook het zelfbeeld te herstellen.

Dr Filip Stillaert heeft een bijzondere interesse
voor lichaamseigen weefsel bij het uitvoeren van
reconstructieve en esthetische ingrepen.

Het vetweefsel heeft hem altijd geboeid als menselijk orgaan.
Het is een zeer dynamisch weefsel dat ondermeer gebruikt wordt
bij de lipofilling procedure alsook bij microchirugische borstreconstructies.

Dr Filip Stillaert deed onderzoek op het gebied van vetweefseltransplantatie
en dit resulteerde in het behalen van zijn doctoraat
"Adipose Tissue Engineering: A Journey towards Clinical Applications".

Lees meer

Borstvergroting

Het doel van een borstvergroting is een borst te creëren die niet alleen mooi oogt maar ook comfortabel aanvoelt, dynamisch is en harmonieus met de rest van het lichaam. Het resultaat moet bovendien op lange termijn stabiel blijven. Uw eigen vetweefsel kan hierbij een belangrijke rol spelen om de impact van de prothese tot een minimum te herleiden. Dit wordt bekomen dankzij een (bijkomende) lipofilling procedure.

Read more

Borstreconstructie

Een borstreconstructie kan uitgevoerd worden met eigen weefsel of een prothese. Een basisbeginsel binnen de reconstructieve chirurgie is "weefsel dat verwijderd wordt dient vervangen te worden door een identiek weefsel". In het geval voor een borstreconstructie is dit vetweefsel omdat een borst grotendeels bestaat uit vetweefsel.

Met microchirugische technieken kunnen we huid- en vetweefsel transplanteren naar de borstkas om een nieuwe borst te maken. Onze dienst behoort tot de wereldtop op binnen het domein van de microchirurgische borstreconstructie.

Verscheidene microchirurgische technieken werden ontwikkeld binnen onze dienst en kennen nu internationale faam en toepassing.

Lees meer

Dr Filip Stillaert

Dr Filip Stillaert is plastisch chirurg in het Universitair Ziekenhuis Gent. Hij heeft een bijzondere interesse in vetweefsel. Zijn visie is gebaseerd op een grondbeginsel binnen de plastische chirurgie: "vervang verloren weefsel door een weefsel dat er zo goed mogelijk op lijkt". Vetweefsel speelt hierin een cruciale rol. Hij werkte jarenlang aan zijn doctoraat met als titel "Adipose Tissue Engineering: A Journey towards Clinical Applications" en behaalde zijn doctoraat "Doctor in Health Sciences" binnen dit vakgebied. Dr Stillaert is eveneens werkzaam in het Sint-Elisabeth Ziekenhuis te Zottegem.

Prof. Dr. Van Landuyt

Prof. Dr. Koenraad Van Landuyt is als plastisch, reconstructief en esthetisch chirurg verbonden aan het Universitair Ziekenhuis Gent en het AZ Sint-Lucas eveneens te Gent. Zijn interessegebied en specialisatie omvat o.a. de reconstructieve microchirurgie, borstreconstructies en lymfatische chirurgie ter behandeling van lymfoedeem.