Change language to ENGLISH

Borstreconstructie

Een borstreconstructie kan uitgevoerd worden met een prothese, eigen weefsel of een combinatie van beiden. Het doel van een borstreconstructie is het maken van een mooie borst, een borst die warm en comfortabel aanvoelt, een borst die mee beweegt met het lichaam en een borst die stabiel blijft over lange termijn.

Eigen weefsel

Een borstreconstructie met eigen weefsel heeft als voordeel dat de borst natuurlijk oogt en aanvoelt. De techniek houdt in dat men huid- en vetweefsel transplanteert naar de borstregio met microchirurgie.

lees meer

Prothese en lipofilling

Een prothese is vreemd materiaal en dus niet zo een goed idee om de borst te reconstrueren. Dankzij lipofilling kan een prothese wel overwogen worden. Lipofilling gaat het resultaat natuurlijker maken en enkele nadelen van prothesen verhelpen.

Borstreconstructie met eigen weefsel

Dit is de meest natuurlijke manier om een borst te reconstrueren. Huid- en vetweefsel (een "weefselflap") wordt met microchirurgie getransplanteerd naar de borstregio.

Borstreconstructie met lipofilling

Lipofilling is aangewezen om kleine borstvolumes te reconstrueren en meerdere ingrepen zijn noodzakelijk.

Hybride borstreconstructie

De hybride borstreconstructie gaat een prothese combineren met lipofilling. Doel is om de impact van de prothese te minimaliseren door een deel van het volume toe te voegen aan de hand van vetinjecties.

Borstreconstructie met een prothese

Dit is de minst geschikte techniek om een borst te reconstrueren. Men gebruikt immers vreemd materiaal (de prothese) om de borst te maken. Indien men enkel een prothese gebruikt zal dit leiden tot verlittekening over verloop van tijd.