Borstreconstructie met
DIEP flap techniek
De DIEP flap bestaat uit huid- en vetweefsel uit de buikregio. Het is de meest gebruikte weefselflap om de borst te reconstrueren.
Change language to ENGLISH
Een autologe borstreconstructie verwijdert lichaamseigen huid- en vetweefsel en transplanteert dit met microchirurgische technieken naar de borstkas. We hebben zowel aandacht voor de nieuwe borst alsook voor de plaats waar het weefsel verwijderd werd. Het verwijderen moet zo voorzichtig mogelijk gebeuren en zo weinig mogelijk last berokkenen.
Voordeel is dat met deze techniek een natuurlijke borst kan gemaakt worden dewelke levenslang is, warm en natuurlijk aanvoelt. Soms kan een herstel van de bezenuwing uitgevoerd worden.
Algemeen kan men stellen dat een autologe borstreconstructie uit volgende stappen bestaat:
De DIEP flap bestaat uit huid- en vetweefsel uit de buikregio. Het is de meest gebruikte weefselflap om de borst te reconstrueren.
De LUMBAR flap bestaat uit huid- en vetweefsel uit de lage rugregio. Het is een alternatief voor de DIEP flap wanneer deze niet beschikbaar is.
De SGAP flap bestaat uit huid- en vetweefsel uit de bilregio. Het is een alternatief voor de DIEP flap of de LUMBAR flap.
De laatste stap in het borstreconstructie proces is dikwijls het reconstrueren van de tepel. Men snijdt de huid in volgens een specifiek patroon om een tepel te reconstrueren.
Lees meer over de borstreconstructie aan de hand van enkele veelgestelde vragen over borstreconstructie