Change language to ENGLISH

AUTOLOGE BORSTRECONSTRUCTIE

Een autologe borstreconstructie verwijdert lichaamseigen huid- en vetweefsel en transplanteert dit met microchirurgische technieken naar de borstkas. We hebben zowel aandacht voor de nieuwe borst alsook voor de plaats waar het weefsel verwijderd werd. Het verwijderen moet zo voorzichtig mogelijk gebeuren en zo weinig mogelijk last berokkenen.

Voordeel is dat met deze techniek een natuurlijke borst kan gemaakt worden dewelke levenslang is, warm en natuurlijk aanvoelt. Soms kan een herstel van de bezenuwing uitgevoerd worden.

Algemeen kan men stellen dat een autologe borstreconstructie uit volgende stappen bestaat:

  • Herstel van de borst naar een kopie van de originele borst met ziekenhuisopname van ongeveer 4 dagen
  • 6 maand later uitvoeren van correcties (verkleinen, liften van de niet gereconstrueerde borst of bijkomende littekencorrecties of eventueel al een tepelreconstructie) in dagopname
  • 3 maand na de laatste stap uitvoeren van tepelreconstructie of tepeltatoeage

Borstreconstructie met
DIEP flap techniek

De DIEP flap bestaat uit huid- en vetweefsel uit de buikregio. Het is de meest gebruikte weefselflap om de borst te reconstrueren.

Lees meer

Borstreconstructie met
LUMBAR flap techniek

De LUMBAR flap bestaat uit huid- en vetweefsel uit de lage rugregio. Het is een alternatief voor de DIEP flap wanneer deze niet beschikbaar is.

Lees meer

Borstreconstructie met
SGAP flap techniek

De SGAP flap bestaat uit huid- en vetweefsel uit de bilregio. Het is een alternatief voor de DIEP flap of de LUMBAR flap.

Lees meer

Tepelreconstructie

De laatste stap in het borstreconstructie proces is dikwijls het reconstrueren van de tepel. Men snijdt de huid in volgens een specifiek patroon om een tepel te reconstrueren.

Meer over tepelreconstructie en tattoo

Veelgestelde vragen over borstreconstructie

Lees meer over de borstreconstructie aan de hand van enkele veelgestelde vragen over borstreconstructie