Change language to ENGLISH

BLOG

Blog berichten

Breast reconstruction

Dr Stillaert werd gevraagd een artikel te schrijven over de lumbar flap in borstreconstructie voor het magazine "Breast Reconstruction" van de American Society of Plastic Surgeons.

SAPS Meeting Colombia, Cartagena 2022

Dr Filip Stillaert sprak op de SAPS Meeting in Latijns-Amerika. De SAPS Meeting (South American Plastic Surgery Educational Academy) vond plaats te Cartagena, Colombia. Hij sprak er over borstreconstructies en esthetische borstchirurgie. 700 deelnemers waren aanwezig op het congres dat internationale faam geniet.

ICOPLAST Meeting Peru 2022

Dr Filip Stillaert trad op als moderator en spreker op het ICOPLAST congres te Lima, Peru (ICOPLAST WORLD CONGRESS PERU 2022). Hij presenteerde er de laatste technieken op het gebied van borstreconstructie waarbij zowel prothesen als eigen weefsel aan bod kwamen.

Afscheid Dr Vanesa Tapias

Dr Vanesa Tapias is een collega plastisch chirurg uit Colombia. Zij bezocht onze dienst aan het UZ Gent om bijscholing te krijgen op het gebied van reconstructieve borstchirurgie. Het is haar wens en ultieme doel om een borstreconstructie eenheid op te starten in Colombia.

Nationaal congres van de vereniging voor plastische chirurgie te Argentinië, 7-9 april 2022

Dr Filip Stillaert nam deel als uitgenodigd spreker op het Nationaal Congres van Plastische Chirurgie te Buenos Aires in Argentinië. Thema van het congres was Regeneratieve Geneeskunde en Chirurgie.

Afscheid van 2021

Op 27 december 2021 voerden we onze laatste borstreconstructie van het jaar 2021 uit. De borst werd gereconstrueerd met de DIEP flap techniek. Dr Filip Stillaert werd bijgestaan door de nieuwe lichting assistentes die blijk geven van professionaliteit en toewijding.