Change language to ENGLISH

Een borstreconstructie kan uitgevoerd worden met een prothese of met eigen weefsel. Een prothese is een vreemd materiaal en kan op langere termijn aanleiding geven tot ongemak. Een borstreconstructie met eigen weefsel gaat een natuurlijke borst reconstrueren en op lange termijn een stabiel resultaat leveren. De plastisch chirurg kan elders in het lichaam weefsel (huid- en vetweefsel) verwijderen en met microchirurgie transplanteren naar de borstregio. Een derde optie is de lipofilling techniek maar is enkel aangewezen om een kleiner volume te reconstrueren. Indien grotere volumes gewenst zijn kan lipofilling gecombineerd worden met een prothese.

Prothese

Een prothese kan gebruikt worden om de borst te reconstrueren. Uitdaging met een prothese is een zo natuurlijk mogelijk resultaat te bekomen wat soms niet evident is met enkel een prothese. De uitdaging met een prothese is een optimale weefselbedekking te bekomen. Vandaar dat de prothese dikwijls achter de borstspier wordt geplaatst wat ook aanleiding kan geven tot ongemak.

Lees meer

Eigen weefsel

Reconstructie van de borst met eigen weefsel en microchirurgie is te verkiezen boven een prothese. Hierbij wordt uw lichaamseigen weefsel gebruikt waardoor het resultaat natuurlijk oogt en aanvoelt. Op lange termijn zal dit ook het beste resultaat opleveren. De chirurg kan op verscheidene plaatsen in het lichaam weefsel verwijderen en transplanteren naar de borstkas.

Lees meer

Lipofilling

Lipofilling kan aangewezen zijn om kleine volumes te reconstrueren. Er zullen verscheidene lipofilling sessies nodig zijn om een borst te reconstrueren; dit kan niet in één tijd gebeuren. Om een groter volume te bekomen wordt een kleine prothese geplaatst in combinatie met lipofilling; dit wordt de hybride borstreconstructie genoemd.

Lees meer