Change language to ENGLISH

Een rimpelbehandeling bestaat uit het injecteren van botulinetoxine in de gelaatsspieren. Hierdoor gaat de samentrekking van de spieren verminderd worden waardoor de rimpels verzachten of verdwijnen.

Het gelaat telt 43 spieren. Een grondige kennis van de anatomie is dus cruciaal om een optimaal resultaat te bekomen.

Botulinetoxine (A) wordt gebruikt om de fijne rimpels in het gelaat te verminderen. Het is een tijdelijk effect. Populaire zones die behandeld worden met botulinetoxine zijn de frons, het voorhoofd en rond de ogen. Andere zones zijn de halsregio, regio rond de lippen en rimpels over de neusbrug.

Botulinetoxine is een gezuiverde substantie afkomstig van bacteriën. Injectie met botulinetoxine blokkeert de zenuwsignalen naar de spieren waardoor de spier niet meer kan samentrekken. Het resultaat is een verminderde activiteit van de spieren waardoor de rimpels verminderen en men er frisser of jonger zal uitzien.

De behandling mag niet toegepast worden bij zwangerschap. Ook belangrijk te vermelden is allergie voor bepaalde stoffen. Het is een veilige behandeling die op de raadpleging gebeurt. Complicaties kunnen eventueel wat blauwe plekken zijn of zwelling. Een overdreven behandeling kan leiden tot zwakte van bv de wenkbrauw en moet vermeden worden.

Het resultaat ziet men een viertal dagen na de behandeling. Het resultaat houdt 4 tot 6 maanden aan en verlengt na opeenvolgende behandelingen.

__________

VOORHOOFDSRIMPELS

Het voorhoofd is een dankbare zone om te behandelen met botulinetoxine. Met meerdere kleine prikje kan het product geïnjecteerd worden om de werking van de voorhoofdsspieren te verzachten. Belangrijk is hierbij is evenwicht nastreven met een goede balans: men mag niet injecteren aan de buitenkant van het voorhoofd. Indien dit gebeurt kan een afzakking van de wenkbrauw het resultaat zijn wat zeer vervelend kan zijn. Een onvoldoende behandeling aan de buitenkant van de voorhoofdsspier kan dan weer leiden tot een "Mephisto" aanblik waarbij de staart van de wenkbrauw teveel naar boven trekt. Dit kan verholpen worden door een extra behandeling.

__________

FRONSRIMPELS

De frons is de zone tussen de wenkbrauwen. Men spreekt ook van de glabella regio. Boos kijken resulteert in diepe groeven tussen de wenkbrauwen veroorzaakt door 2 groepen spieren. Een behandeling van deze spiergroepen tussen de wenkbrauwen met botulinetoxine gaat de rimpels verzachten of verminderen. Te sterke rimpels kunnen extra behandeld worden met een filler.

__________

KRAAIENPOOTJES

De fijne rimpels rond de ogen kunnen eveneens efficiënt behandeld worden met botulinetoxine injectie. Hierbij worden de oogspieren vermindert in activiteit waardoor de rimpels afnemen.

__________

KIN

De fijne "putjes" of onregelmatigheden in de kin veroorzaakt door samentrekking van de spier kunnen ook behandeld worden met een natuurlijk resultaat als gevolg en een glad ogende kin.

__________

OVERMATIG OKSELZWETEN - HYPERHYDROSIS

Overmatig okselzweet kan soms heel storend zijn, niet alleen voor u maar ook voor de omgeving. Een zeer efficiënte behandeling is botulintoxine injecties in de oksel (opperhuid) om dit aan te pakken. Verschillende kleine prikjes met botuline heeft een zeer efficiënt resultaat met een resultaat voor lange termijn.

__________

Voorhoofdsrimpels

Dynamische rimpels zijn rimpels die zichtbaar zijn bij het samentrekken van de spieren. Dit wordt veroorzaakt door de voorhoofdsspieren.

Bij het behandelen van het voorhoofd worden de voorhoofdsspieren behandeld. Er is een zeer gevarieerde anatomie aanwezig van de voorhoofdsspieren. Belangrijk is geen behandeling te doen van de buitenste regio van deze spieren. Een te aggressieve behandeling kan de wenkbrauw doen zakken wat vervelend is. Indien men echter een overdreven activiteit blijft hebben van de buitenste spierregio kan men na de behandeling een Mephisto look krijgen (overdreven omhoog trekken van de buitenste wenkbrauw). Dit dient gecorrigeerd te worden want dit komt streng over en is stigmatisch voor een botulinetoxine behandeling. Belangrijk is dus op grond van klinisch onderzoek een mooi harmonieus resultaat te bekomen.

FRONS - GLABELLA REGIO

De frons tussen de wenkbrauwen is een populaire te behandelen zone. Ook hier kunnen dynamische rimpels goed behandeld worden.

Op deze foto ziet men een statische rimpel. De rimpel zal na behandeling verminderen maar dikwijls kan een bijkomende filler gebruikt worden om de rimpel te verzachten.

OGEN - "KRAAIENPOOTJES"

De kraaienpootjes rond de ogen kunnen ook behandeld worden. Dit kan ook na bv een ooglidcorrectie.