Change language to ENGLISH

Een ooglidcorrectie (blefaroplastie of blepharoplastie) heeft als doel een verjonging van de ogen te bekomen. Het is een chirurgische ingreep waarbij het voorkomen van de oogleden en ogen verjongd wordt. Men kan chirurgie uitvoeren op de onderste of bovenste oogleden. De ingreep gaat de hangende huid corrigeren, de fijne rimpels verbeteren, eventueel vet verwijderen zo nodig (vooral binnenkant), de wallen onder de ogen corrigeren of de contouren van ogen verbeteren.

Een bovenste ooglidcorrectie kan terugbetaald worden indien aan bepaalde voorwaarden voldaan zijn en na oogonderzoek door een oogarts.

Men zal uw medische voorgeschiedenis noteren. Gezichtsproblemen dienen duidelijk vermeld te worden (lenzen, vorige chirurgie). De chirurg zal kijken hoeveel huid over de ogen hangt en kijken of verdere onderzoeken nodig om eventueel in aanmerking te komen voor terugbetaling. Dan wordt een document opgesteld bestemd voor een verder oogonderzoek en gezichtsveld onderzoek. In het andere geval is een ooglidcorrectie een zuiver esthetische ingreep. Roken is uit den boze en bloedverdunners dienen gestopt te worden.

Een bovenste ooglidcorrectie kan onder lokale verdoving uitgevoerd worden. Een onderste ooglidcorrectie gebeurt best onder algemene verdoving voor uw comfort. Een bovenste ooglidcorrectie duurt ongeveer een drie kwartier. Een onderste ooglidcorrectie kan tot anderhalf uur duren.

De chirurg markeert in staande positie de hoeveelheid huid die verwijderd zal worden. Er mag nooit een overresectie gebeuren; belangrijker is hoeveel men huid ter plaatse laat ipv weg te nemen. Een overresectie kan leiden tot problemen. De huid wordt gesloten met een hechting die verwijderd wordt na een week.

Na de ingreep dienen geen specifieke wondzorgen te gebeuren. De eerste dagen moet u wat voorzichtig zijn met inspanningen. Oogdruppels worden voorgeschreven voor uw comfort en ijsapplicaties zijn toegestaan. Men kan wat blauw zien na de ingreep en dit zakt af naar beneden toe (weg van de minste weerstand onder de dunne huid rond de ogen).

Het resultaat verbetert nog tot drie maanden na de ingreep (ontzwelling).

Een ooglidcorrectie gaat de hangende huid van de oogleden verstrakken. De ingreep kan gecombineerd worden met een lipofilling procedure om volume toe te voegen. Het verouderingsproces is gekenmerkt door volumeverlies rond de ogen en een verminderde elasticiteit van de huid.

FOTO GALERIJ

Bekijk de foto's van een ooglidcorrectie

Bekijk de foto's