Change language to ENGLISH

Buikwandcorrectie en body contouring

Een buikwandcorrectie of abdominoplastie is een ingreep waarbij men overtollige huid- en vetweefseloverschot verwijderd ter hoogte van de buikregio (onder de navel). Dit overtollig huid- en vetweefsel kan ontstaan zijn na gewichtsschommelingen, een bariatrische ingreep (maagverkleining) of na bv een zwangerschap. Een buikwandcorrectie of liposuctie kan geen alternatief zijn voor het volgen van een dieet of sport. Een buikwandcorrectie dient uitgevoerd te worden éénmaal men een stabiel gewicht bekomen heeft.

Doel van een buikwandcorrectie

Huidoverschot kan ontstaan na gewichtsverlies (verlies van vetweefsel), na het uitrekken van de huid (zwangerschap) of door verminderde elasticiteit (veroudering). Dit huidoverschot kan soms enkel en alleen hersteld worden door het te verwijderen en aan te spannen. Een buikwandcorrectie gaat dus de contouren van het onderlichaam verbeteren en sportiever maken. Indien het weefsel tussen de rechte buikspieren is uitgerokken spreekt men van een diastase. Een diastase kan optreden na zwangerschap en kan chirurgisch gecorrigeerd worden tijdens de buikwandcorrectie.

Technieken buikwandcorrectie

Bij een buikwandcorrectie gaat men kijken hoeveel huid- en vetweefsel probleemloos kan verwijderd worden. Meestal is dit het weefsel onder de navel. Bij een beperkt weefseloverschot kan men een mini-abdominoplastie uitvoeren waarbij een beperkte hoeveelheid huid verwijderd wordt. De navel wordt bij een klassieke buikwandcorrectie geïsoleerd en losgemaakt van de omliggende huid. Bij verlittekende navels of navelbreuken wordt de navel soms verwijderd en wordt een nieuwe navel gemaakt. In de meerderheid der gevallen wordt een buikwandcorrectie gecombineerd met een liposculptuur (bijkomende liposuctie).

voor en na foto's

Bekijk de voor en na foto's van een buikwandcorrectie