Change language to ENGLISH

Borstreconstructie DIEP flap bilateraal

Beiderzijdse onmiddellijke borstreconstructie met een DIEP flap bij een patiënte met een genetische belasting op borstkanker (BRCA). In eenzelfde operatieve tijd werd een subcutane mastectomie uitgevoerd (bewaren van de huid; enkel verwijderen borstklier) met onmiddellijke reconstructie met een DIEP flap. Nadien werd bijkomend een lifting uitgevoerd van beide borsten (ankervormig litteken).

Secundaire of laattijdige borstreconstructie met een DIEP flap

Mastectomie of borstamputatie in het verleden en radiotherapie. Mevrouw onderging een borstreconstructie met een DIEP flap. Het resultaat is een natuurlijk ogende borst met mooi volume en goede projectie van de borst. De zieke, bestraalde huid werd vervangen door huid meegenomen met de DIEP flap. Men ziet ook de tussenstap net voor het reconstrueren van de tepel. De positie van de tepel rechts werd mooi afgetekend rekening houdende met de positie van de tepel op de linker borst.

Laattijdige borstreconstructie links met een DIEP flap

Bij deze patiënte werd de borst volledig verwijderd in het verleden. De borst werd opnieuw gereconstrueerd met een DIEP flap. Nadien volgde nog een tepelreconstructie en een tepeltatoeage. De natuurlijke vorm werd goed hersteld dankzij de DIEP flap.

Borstreconstructie met DIEP flap beiderzijds

Mevrouw onderging in het verleden een borstreconstructie met prothesen aan beide kanten. Zij ondervindt last van de prothesen en de borsten ogen onnatuurlijk. Beide prothesen werden verwijderd samen met al het littekenweefsel. De borsten werden in model gebracht en gereconstrueerd met een DIEP flap. Nadien volgde een tepelreconstructie en tattoo van de tepels en tepelhof. Resultaat is een natuurlijker ogende borst opgebouwd uit eigen weefsel. Bemerk ook de verbetering van de lichaamscontour ter hoogte van de buik. Er werd een nieuwe navel gemaakt en de vorige navel werd verwijderd.

Laattijdige borstreconstructie met DIEP flap links

Een reconstructie van de linker borst met een DIEP flap. Op de middelste foto ziet u de tussenstap vóór de tepelreconstructie. Er volgde eveneens een medische tatoeage van de tepel om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te bekomen. Merk ook op hoe een DIEP flap de buikcontour verbetert.

Laattijdige borstreconstructie rechts met een DIEP flap

Reconstructie van de rechter borst met een beperkt volume dankzij de DIEP flap. Mooie symmetrie met de andere borst na tepelreconstructie en tepeltatoeage. Er werd geen correctie uitgevoerd van de linker borst.

Beiderzijdse borstreconstructie met een DIEP flap

Bij deze patiënte werden beide borstklieren verwijderd en werd de huid van de borst bewaard (subcutane mastectomie). De borsten werden gereconstrueerd met een DIEP flap. Nadien vond eveneens een reconstructie plaats van de tepel en volgde een tepeltatoeage.

Laattijdige (tertiaire) DIEP flap borstreconstructie

Deze patiënte onderging in het verleden een borstreconstructie van beide borsten met het plaatsen van borstprothesen. Men ziet de typische problemen met borstprothesen: vervorming van de borst, geen natuurlijk resultaat en een borst die niet beweegt en koud aanvoelt. Tevens is er sprake van ongemak en pijn door littekenvorming. Beide prothesen werden verwijderd alsook al het littekenweefsel. De borsten werden opnieuw gereconstrueerd met een DIEP flap waardoor de nieuwe borsten veel natuurlijker ogen, zachter aanvoelen en comfortabel. Men ziet ook het litteken op de buik na een DIEP flap.

Laattijdige borstreconstructie met een DIEP flap

In het verleden onderging mevrouw een beiderzijdse borstreconstructie met prothesen. Men ziet de typische problemen met borstprothesen: geen natuurlijk resultaat, misvorming van de borst en ongemak. Beide prothesen werden verwijderd en de tepels werden bewaard. Het resultaat na de DIEP flap is een natuurlijk ogende borst die veel aangenamer aanvoelt voor de patiënte.

Secundaire borstreconstructie met een DIEP flap

Mevrouw onderging een borstamputatie rechts. De borst werd gereconstrueerd met een DIEP flap. Deze foto om aan te tonen hoe littekens kunnen genezen. Dit is sterk individueel afhankelijk, ook van het huidtype. Littekens kunnen soms rood blijven en dit vraagt tijd om te vervagen. Zij presenteert zich een jaar na de reconstructie en men ziet nog altijd wat roodheid ter hoogte van de littekens van de borst. Ook een voorgeschiedenis van bestraling kan soms leiden tot minder goede littekenheling. De buik daarentegen is wel mooi genezen. Zij onderging een tepelreconstructie maar nog geen tatoeage. De linker borst werd gelift en verkleind om een betere symmetrie te bekomen.