Change language to ENGLISH

De liposuctie techniek bestaat sedert de jaren 70. Het werd geïntroduceerd in de praktijk om onderhuidse vetophopingen te verwijderen en de contour van het lichaam te verbeteren. De ingreep dient rigoureus uitgevoerd te worden om onregelmatigheden in de huid na de ingreep te vermijden. Voor beperkte zones kan een liposuctie onder lokale verdoving uitgevoerd worden.

PLANNING VAN EEN LIPOSUCTIE

Bij het plannen van een liposuctie dient men na te gaan waar de vetophopingen zich bevinden en wat haalbaar is. Er zijn specifieke zones binnen het lichaam waar geen liposuctie verricht mag worden. Dit zijn zones waar de huid vast ligt tegen de onderliggende structuren. Indien men liposuctie uitvoert op deze plaatsen (waar normaliter sowieso minder vet voorkomt) dan riskeert men dat deze zone of de huid zal doorhangen. Dit is zeer moeilijk te herstellen (praktisch niet). Klik op de foto om de rode zones te bekijken waar geen liposuctie mag plaats vinden. Deze zones worden zones van adhesie genoemd.

__________

HET LIPOSUCTIE MATERIAAL

Een liposuctie wordt machinaal uitgevoerd met een liposuctie vacuum pomp; het onderhuidse vetweefsel wordt "weg gezogen" of geaspireerd. Er zijn verschillende canules voorhanden waarmee de chirurg kan werken. Bredere canules worden gebruikt voor grotere, volumineuze zones te behandelen. De kleinere canules dienen voor de afwerking of om kleine zones mee te behandelen.

__________

VOOR DE INGREEP

Voor de ingreep zal de chirurg een infiltratie vloeistof injecteren in het onderhuidse vetweefsel. Deze vloeistof bevat medicatie om bloedingen tegen te gaan en bevat wat lokale verdoving om minder pijn te hebben na de liposuctie procedure. Het infiltreren van deze vloeistof zorgt ook voor een makkelijkere wegname van het vetweefsel. Er wordt 30 minuten gewacht na infiltratie om de vloeistof goed te laten inwerken vooraleer de liposuctie uit te voeren.

NA DE INGREEP

Na een liposuctie kan een voosheidsgevoel voorkomen ter hoogte van de behandelde zones. Dit is van voorbijgaande aard. Evident is dat wat bloeduitstortingen kunnen merkbaar zijn die over 2 weken tijd zullen wegtrekken. Het finale resultaat moet u zien na 3 maanden. Gedurende die tijd zullen de weefsels wat samen trekken en zullen de behandelde zones ontzwellen. Er wordt aangeraden een lipopanthy te dragen gedurende 3 weken voor uw comfort en om de contour te verbeteren.