Change language to ENGLISH

Een lipofilling in het gelaat kan specifieke zones in het gelaat gaan herstellen of verjongen. Dit kan gaan van herstel of opvullen van fijne rimpels tot het toevoegen van grotere volumes in bijvoorbeeld de temporaalstreek of de wangen.

Het vetweefsel wordt met manuele liposuctie verwijderd en verwerkt om zuiver vetweefsel te bekomen. Dit vetweefsel wordt verwerkt tot heel fijn vetweefsel dat makkelijk te injecteren is. In de literatuur spreekt men van nanofat, microfat, fractofat etc. Uiteindelijk komt het erop neer dat men het vetweefsel als een filler gaat beschouwen dewelke makkelijk te injecteren valt.

Het voordeel van deze fijne techniek is dat uw eigen weefsel wordt gebruikt om de verjonging uit te voeren. Bijkomend voordeel is dat niet enkel volume wordt toegevoegd maar ook dat de kwaliteit van de huid kan verbeteren. Dit komt vooral doordat stoffen en moleculen in het vetweefsel een positieve invloed gaan uitoefenen op de elasticiteit van de huid. Men spreekt van een regeneratief effect dewelke pas tot uiting gaat komen enkele maanden na de ingreep. Het regeneratief effect is wel zeer sterk individueel verschillend van patiënt tot patiënt. Het gaat niet om een stamcel procedure waarmee lipofilling dikwijls wordt vergeleken.

Eigenlijk wordt uw eigen vetweefsel beschouwt als een vervanger van bestaande commerciële fillers. Dikwijls combineer ik een bestaande hyaluronzuur filler met lipofilling omdat de resultaten qua overleving beter zijn. Geïnjecteerd vetweefsel gaat met name ten dele verdwijnen en dit is moeilijk in te schatten.

Na de ingreep krijgt u een speciale zalf om de overleving van het geïnjecteerde vetweefsel te bevorderen.