Change language to ENGLISH

Deze jonge patiënte onderging een borstvergroting met plaatsen van borstprothesen voor de spier. Zij had last van de prothesen en presenteerde zich met de vraag tot verwijderen. Men merkt onmiddellijk op hoe de prothese zorgt voor een onnatuurlijk voorkomen van de borsten. De prothesen werden verwijderd en er werd 235 mL vetweefsel geïnjecteerd in twee sessies. Resultaat na vijf maanden.

Prothesen werden in het verleden achter de spier geplaatst met misvorming van de borst en ongemak. Beide prothesen werden verwijderd en er werd een borstlifting uitgevoerd (litteken rond tepelhof, verticaal naar beneden). Bijkomend werd een lipofilling procedure uitgevoerd om de contouren te verbeteren.

Verwijderen borstprothesen beiderzijds en injectie van 185 mL vetweefsel per borst. Men ziet hoe de borstprothesen over verloop van tijd kapselvorming veroorzaakt hebben met vervorming van de borst. Resultaat 6 maanden na de ingreep.

Borstprothesen werden geplaatst achter de spier in het verleden. De borstklier is over verloop van tijd gaan schuiven over de prothese naar beneden. Bijkomend is er sprake van prothese scheur. Beide prothesen werden verwijderd en er werd een borstlifting uitgevoerd. Uitdaging hier is de mindere kwaliteit van de huid met verminderde elasticiteit. Er werd geen lipofilling uitgevoerd gezien de medische voorgeschiedenis.

Mevrouw wenste haar prothesen na 10 jaar te verwijderen. Er waren niet specifieke klachten maar het idee van vreemd materiaal te hebben stoorde haar. De prothesen werden verwijderd en het verloren volume deels opgevangen door lipofilling. Er werd 170 mL vetweefsel geïnjecteerd rechts en 190 mL links. Een lifting werd niet uitgevoerd.