Change language to ENGLISH

Hangende borsten gaan gepaard met een verlies van volume in de bovenpool of een verkleinen van de borstklier. Dit kan na zwangerschap, borstvoeding of na gewichtsverlies (bariatrische chirurgie). Een sterk "leeg" lopen van de borst gaat gepaard met een aanzienlijke laxiteit van de huid; de huid vermindert in elasticiteit. Om de huid aan te spannen zal men huid verwijderen of volume toevoegen indien gewenst. Dit kan met een prothese maar ook met eigen weefsel.

Naast lipofilling kan men ook opteren om met microchirurgie een weefselflap te transplanteren of met lokale technieken weefselflappen toe te voegen aan de borst om het borstvolume te verhogen.

VOOR DE INGREEP

Kandidaten voor dit type ingreep zijn bv na bariatrische chirurgie sterk vermagerd en hebben een duidelijk overschot aan huid- en vetweefsel ter hoogte van de buik. Met deze ingreep wordt de buik gecorrigeerd en worden de borsten vergroot en gelift. Bij deze ingreep komt microchirurgie aan te pas. Het resultaat is natuurlijk en levenslang én er worden geen prothesen gebruikt, enkel uw eigen weefsel.

BORSTLIFTING MET EIGEN WEEFSEL
DE INGREEP

De ingreep bestaat uit een borstvergroting en -lifting én een buikwandcorrectie. Het buikweefsel (huid en vetweefsel) wordt met microchirurgie getransplanteerd naar de borstkas en geschoven onder de bestaande borstklier. Voor de ingreep zal de chirurg een angio CT scan onderzoek aanvragen om de bloedvaten in de buikwand te beoordelen.

NA DE INGREEP

Een steunbh wordt gedragen gedurende 3 weken. Belangrijk is goede steun voor de littekens en te vermijden dat deze verbreden. Specifieke wondzorg wordt voorgeschreven. Een borstlifting met prothese is één van de moeilijkste ingrepen in esthetische borstchirurgie en soms gebeurt een tweede correctie. Sport mag hervat worden 6 weken na de ingreep.