Change language to ENGLISH

Een armlift is een chirurgische procedure die overtollige, hangende huid ter hoogte van de bovenarm gaat verbeteren. Het gaat de vorm en contouren van de arm verbeteren alsook vetophopingen verwijderen die esthetisch storend zijn. Hangende bovenarmen zijn het gevolg van gewichtsschommelingen, erfelijke factoren of veroudering. De huid zal niet verstrakken door sportbeoefening. Een armlift of brachioplastie kan een goede keuze voor u zijn indien u bovenarmen doorhangen of slap lijken. Dit is ook zo voor zwaardere armen met vetophopingen.

ARMLIFT of BRACHIOPLASTIE

Kandidaten voor een armlift zijn patiënten met aanzienlijke laxiteit ter hoogte van de bovenarmen. Indien de huidverslapping van de bovenarm beperkt is kan enkel een liposuctie uitgevoerd worden onder lokale verdoving.

Het lichaamsgewicht dient stabiel te zijn en zwaarlijvigheid is geen indicatie om deze ingreep uit te voeren. Men dient zich bewust te zijn dat een litteken geplaatst wordt aan de binnenzijde van de bovenarm. Roken is absoluut verboden en leidt tot zeer moeilijke wondgenezing. Een armlift is een esthetische ingreep en er is geen tussenkomst voorzien voor deze ingreep.

De chirurg zal staand de hoeveelheid huid aftekenen dewelke verwijderd zal worden. Er wordt een liposuctie uitgevoerd van het onderhuidse vetweefsel. Na de liposuctie wordt overtollige huid verwijderd. Deze techniek houdt minder risico's in in vergelijking met een volledige excisie van het vetweefsel samen met de huid. Belangrijk is geen zenuwschade op te lopen bij de ingreep. Een liposuctie kan dit vermijden. Het litteken bevindt zich aan de binnenzijde van de bovenarm.

Na de ingreep wordt aangeraden gedurende 3 weken een steunverband te dragen. Belangrijk is goede zorg voor de littekens. Die kunnen de neiging hebben te verbreden en een steunverband zal dit voorkomen. Belangrijk is een gezonde levensstijl; gewichtstoename kan het resultaat opnieuw teniet doen.

Mogelijke complicaties bij armlift zijn bloeduitstorting, zwelling met vochtophoping, tijdelijke forse spanning van de bovenarm of wondproblemen zoals loslating of infectie. Tijdelijke voosheid kan ook voorkomen van de huid. Een zenuwletsel is zeldzaam maar dient toch vermeld te worden.

__________

LITTEKEN NA EEN ARMLIFT

Het litteken na een armlift bevindt zich aan de binnenzijde van de bovenarm en loopt door tot in de oksel. Het is belangrijk dit litteken goed op te volgen om verbreding te voorkomen. Specifieke wondzorg wordt hiervoor voorgeschreven. Op de foto ziet u het litteken twee weken na de ingreep.

__________

RISICO'S ARMLIFT

  • nabloeding
  • infectie van de wondnaad
  • slechte wondheling (vooral indien roken)
  • verbreed litteken of verdikt litteken
  • vochtophoping onder het litteken
  • zenuwbeschadiging
  • gevoeligheidsstoornis

FOTO ARMLIFT

Armlift procedure of brachioplastie met resultaat na 6 maanden. Het litteken bevindt zich aan de binnenzijde van de bovenarm met uitloper naar de oksel toe. De contour van beide bovenarmen is verbeterd.