Change language to ENGLISH

De nieuwe technieken voor borstvergroting laten ons toe om een zeer persoonlijke benadering uit te werken voor uw borstvergroting. Op die manier kan voldaan worden aan uw wensen en kan een natuurlijke borstvergroting bekomen worden. Welke ook uw motivatie is om een borstvergroting uit te voeren, een borstvergroting kan uw borstvolume vergroten, uw figuur en uw zelfvertrouwen verbeteren.

Borstvergroting met een prothese én lipofilling (hybride borstvergroting)

Een borstvergroting met een prothese én lipofilling is de hybride borstvergroting. De hybride borstvergroting is een recente techniek met als doel een natuurlijke borstvergroting te bekomen. We gaan een prothese combineren met uw eigen vetweefsel. De hybride borstvergroting kent vele voordelen:

 • een kleinere prothese omdat een deel van het volume wordt toegevoegd door uw eigen vetweefsel (dus minder vreemd materiaal)
 • plaatsen van de prothese voor de spier omdat de prothese kan "bedekt" worden door uw eigen vetweefsel met de lipofilling techniek; een positie voor de spier is natuurlijker
 • met lipofilling kunnen specifieke esthetische zones van de borst behandeld of geaccentueerd worden (lichte asymmetrie, onderpolen, decolleté, overgangszones tussen borst en borstkas)
 • met lipofilling wordt de prothese minder voelbaar en onzichtbaar
 • lipofilling gaat ook de huidkwaliteit verbeteren door de werking van de stamcellen in het vetweefsel
 • striemen op de borst kunnen extra behandeld worden

Consultatie hybride borstvergroting

Op de raadpleging bekijken we uw verwachtingen en wensen. We kijken wat het gewenste borstvolume is aan de hand van testprothesen en een 3D analyse. Als het gewenste volume bepaald is gaan we kijken naar de hoeveelheid beschikbaar vetweefsel; we kijken naar de buikregio, dijen en lage rugregio (love handles). Aan de hand van dit klinisch onderzoek kunnen we bij benadering inschatten hoeveel vetweefsel kan verwijderd worden met liposuctie. Op die manier kunnen we een kleinere borstprothese kiezen omdat een deel van het volume zal toegevoegd worden door middel van lipofilling of vetinjecties. Een kleinere borstprothese betekent minder vreemd materiaal in de borst. Vaak wordt ook een mammografie uitgevoerd voor de ingreep.

De ingreep

De ingreep wordt uitgevoerd onder volledige verdoving en vindt plaats in dagkliniek. We starten met de liposuctie en gaan het bekomen vetweefsel ontdoen van alle onzuiverheden (bloedresten, olie). De plaatsen waar we het vetweefsel verwijderen met liposuctie werden net voor de ingreep nog eens overlopen en afgetekend in overleg met u. Als we een bepaalde hoeveelheid vetweefsel bekomen hebben kunnen we nu inschatten welke prothese we zullen plaatsen; de chirurg heeft immers verscheidene prothesen voorhanden in het operatiekwartier alsook testprothesen. Via een kleine insnede in de onderste borstplooi gaan we de prothese bij voorkeur steeds voor de spier plaatsen. Wij gebruiken de Motiva Ergonomix Silksurface borstprothesen.

 • zeer duurzaam implantaat met hoge elasticiteit waardoor makkelijk in te brengen en kleinere insnede (minimal scar techniek met de Keller Funnel)
 • zacht aanvoelend en optimaal bewaren van de vorm
 • uniek design van het oppervlak (nano-surface) met minder risico op ontsteking en kapselvorming
 • dynamische borst en geen statische borst (ergonomie)

We gebruiken de minimal scar techniek "no touch" techniek om de prothese te plaatsen. Eens de prothese geplaatst werd voeren we de lipofilling uit waarbij vetweefsel ingespoten wordt in de onderhuidse weefsellagen van de borst (dus niet in de borstklier).

 • kleinere incisie
 • vlotter herstel
 • kortere operatieduur

Na de ingreep

U kunt het ziekenhuis de dag zelf verlaten en laat u best begeleiden. Het herstel verloopt vlot na een hybride borstvergroting. De eerste dagen na de ingreep kunt u wat ongemak en pijn hebben ter hoogte van de zones waar liposuctie plaatsvond. Een lipopanthy wordt gedragen gedurende drie weken voor uw comfort. Een steunbh wordt eveneens aangeraden gedurende drie weken. De borsten zullen na de ingreep gezwollen zijn maar dit neemt vlot af de dagen na de ingreep. U leest alles over het herstel in onze brochure.

LEES ONZE BROCHURE OVER BORSTVERGROTING

Prijzen borstvergroting

Wens je meer info over borstvergroting met eigen vetweefsel én prothese of wil je de prijs weten voor de volledige behandeling? Contacteer ons en wij informeren u graag verder.

Voor en na foto's hybride borstvergroting

Bekomen van een betere symmetrie, natuurlijk resultaat, een voller decolleté en een goed gedefinieerde onderpool. Ontdek de bekomen resultaten dankzij borstvergroting met prothese en eigen vet.